Electa - Homozel protect
Electa – Homozel protect

Najefikasnije sredstvo za prevenciju djelovanja slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog djelovanja, je najjači antioksidans-ZEOLIT.

Zeolitska kristalna rešetka se odlično ponaša u ljudskom organizmu. Kao magnet privlači slobodne radikale, veže takve toksične materije kao što su amonijak i druge dušične sastave i teške metale, i izbacuje ih iz crijevnog trakta. Odbačene toksične supstance se zamjenjuju mineralima neophodnim organizmu., tako se održava i obnavlja metabolizam minerala. Zahvaljujući tome, i najranjiviji sustavi i organi ljudskog organizma kao što su mozak, nervi, hormonalni i sustav imuniteta, jetra, ne samo da dobivaju zaštitu od toksina, nego i jačaju organizam od patogeno toksičnih utjecaja.

Zeoliti su slilikatni minerali.
Po sastavu su aluminijumsko-natrijumski ili aluminijumsko-kalcijumski silikati. Prirodni zeolit nastaje hidrotermalnom transformacijom vulkanskog stakla (hlađenjem lave u morskoj vodi). Takvo podrijeklo mu osigurava bogat i raznovrstan mineralni sastav u kome prevladavaju silikati i aluminijum, kao i dosta K, Na, Fe i Mn.

Međutim najinteresantnija je kristalna struktura zeolita, koja izgleda kao spužva sa šupljinama različitog promijera. Šupljine su veličine jedne molekule. Najčistiji i najefikasniji zeolit je kristalni-klinoptilolit, koji se koristi za humanu upotrebu. Slikovito opisano klinoptilolit izgleda kao pčelinja košnica, koja je negativno naelektrizitana, te ima sposobnost vezivanja pozitivno naelektriziranih iona teških metala, toksina, štetnih kemikalija. Ovaj mineral je potpuno neškodljiv što je dokazano kemijskom analizom i toksikološkim analizama od strane eminentnih stručnjaka. Završni poizvodi su 100 % prirodni, 100 % netoksični i potpuno sigurni za ljudsku upotrebu. Zato je od strane FDA (Federalna agencija za hranu i lijekove USA) dobio oznaku GRAS (generalno priznato kao sigurno).


Posljednjih godina NATO upotrebljava zeolit i intenzivira svoja istraživanja nakon što je zeolit uspješno primenjen u Černobilu. Povod je bio rat na prostorima bivše Jugoslavije. Liječnici su za vrijeme rata izvještavali iz Bosne o učestalim pojavama po čak tri paralelna maligna oboljenja na istom organizmu, što medicina do tada nije zabilježila. Neke bolesti su uspešno sanirane korištenjem zeolita.

Slično je i sa epidemijom karcinoma kod djece u Iraku, ali i u Avganistanu i u drugim ratnim područjima koje zapadna alijansa vodi po svijetu.

Zajedničko je to da su kod svih oboljelih pronađene značajne količine DU – urana, koji se koristi u suvremenom ratnom naoružanju, čijim je radioaktivnim zračenjem i radioaktivnim česticama kontaminirano ne samo ratno, nego i šire područje. Doktor Gabriel Kousens, vodeći američki istraživač zeolita kao detoksikanta, je objavio vrlo zanimljive rezultate svojih istraživanja koji potvrđuju izuzetna detoksička svojstva zeolita.

Sve elektrane na nuklearni pogon danas se oblažu zeolitom, a zapadna medicina ga koristi za liječenje i detoksikaciju vojnika koji su ozračeni u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Avganistanu i Iraku!

Američki Tri of Life Rejuvenation Center proveo je pilot studiju o detoksifikaciji teških metala, DU – urana, kao vrlo raširenog radioaktivnog kontaminata koji je posljedica upotrebe naoružanja, zatim PFOA-teflonske kiseline kao kancerogenog elementa teflona, te još 14 do 26 teških metala, pesticida i herbicida i mikotoksina. Detoksifikator je bio zeolit u kombinaciji s hlorofilom iz zelenog soka. Analizirani su sadržaji toksina u jetri, plućima i mozgu. Istraživane osobe su inicijalno imale prosječno 90 do 95 % toksina u vitalnim organima. Nakon mjesec dana uzimanja zeolita i zelenog soka sve su osobe imale 0 (nula) toksina, što znači da je organizam očišćen 100 %.