Electa - Kombuha napitakKombuhom se naziva čajni napitak nastao procesom fermantacije – vrenja crnog i zelenog čaja, šećera te kombuha kulture.

Kombuha kultura je kompleksni spoj (simbioza) bakterija i kvasaca, koji se međusobno štite, žive na čaju i tako opstaju među ljudima više od 2000 godina.

Ova produktivna saradnja izmađu bakterija i kvasaca je sposobna da iz veoma malog broja komponenti stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci za naš organizam.

To su: vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitamin C i H, lecitin, L – mliječna kiselina, glukonska i glukoronska kiselina, voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska), male količine glukoze i fruktoze, neki enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini, folna kiselina i neke komponente koje djeluju kao antibiotici.

Electa – Kombuha napitak prvenstveno djeluje na detoksikaciju organizma, imunitet i probavni trakt, pomažući tako organizmu da ojača odbrambene mehanizme koji su mu urođeni i tako se izliječi.