Electa - Kombuha napitak
Electa – Kombuha napitak

Kod oboljenja poput arterioskleroze, gihta, artritisa, astme, brohitisa i sl. napitak koristiti 2 dl. na tašte duži vremenski period, a po potrebi, nakon 10-15 dana, dodatna 2 dl. poslije podne između obroka.

Kod problema sa holesterolom, krvnim tlakom, šerćerom, lučenjem hormona i sl.,napitak piti 2 dl. na tašte najmanje 3 mjeseca.

Kod psorijaze i sličnih obolenja ( vitiligo, lumbago i sl.) napitak je potrebno piti 2 dl. na tašte i dodatnih 1-2 dl. poslije podne između obroka. Po potrebi se kod težih slučajeva mogu stavljati obloge na oboljela mjesta.

Kod mladalačkih akni napitak piti 1 dl. na tašte, te ujutru i naveće čistiti liceblaznicama natopljenim kombuhom, a na gnojne i upaljene akne stavljati obloge.

Kod većih gnojnih upala na koži (tumori, čirevi i sl.) napitak piti 2 dl. na tašte i često mijenjat dobro natopljene obloge.

Kod uganuća, istegnuća tetiva, mišića i sl. najbolje je povrijeđeni dio tijela zamotati i natapati napitkom. Isto vrijedi i za veće modrice, rane, osipe, a naročito opekotine.

Kod jačmira i alergija na očima napitak je potrebno razblažiti sa ¼ vode i stavljati obloge više puta na dan.

Napitak je izuzetno pogodan za skidanje temperature maloj djeci, i to natapanjem čarapica i obloga za čelo, a po potrebi i većeg komada platna da bi se dijete umotalo u njega.

Kod temperature i upalnih procesa unutrašnjih organa odraslih osoba sa zdravim bubrezima(vidi upozorenja i nuspojave) napitak je potrebno piti u manjim gutljajima tokom čitavog dana i to 5 dl. na dan do ozdravljenja.

Kod oteklina izazvanih reumatskim oboljenjima, napitak je potrebno piti 2 dl. na tašte, te često stavljati obloge na bolna mjesta.

Kod klimakteričnih tegoba, napitak je potrebno piti 2 dl. na tašte ili po potrebi, tokom valunga, napada nervoze i sl.

Kod angine napitak je potrebno piti 2 dl . na tašte sve do potpunog oporavka a kada postoje naslage na krajnicima izuzetno je bitno ispirati grlo i na taj način umanjiti bakterije koje dolaze u želudac putem hrane i pića. Isto vrijedi i za teže upale grla, usne šupljine i krajnika.

Kod kašlja i gripe potrebno je napitak piti u manjim gutljajima tokom čitavog dana to 5 do 10 dl. na dan do ozdravljenja.

Kod upale sinusa i začepljenih sinusa napitak piti 2 dl. na tašte te ukapavati u nos napitak nekoliko puta na dan.

Kod težih oboljenja tipa kancer, tumor, leukemija i sl. (ako nisu bolesti bubrega, vidi upozorena i nuspojave) kombuhu je potrebno piti u većim količinama. Početi sa 2 dlna tašte, i svakih 7-10 dana povećavati dozu za 1-2 dl. dok se ne dostigne doza od 5-10 dl. na dan. Napitak piti u manjim gutljajima tokom čitavog dana da bi stalno bio prisutan u organizmu.

Preventivnim korištenjem napitka 2 dl. na tašte jačaju se i regenerišu bubrezi i jetra, čisti se žučna kesa čime se umanjuje mogućnost kasnijih oboljenja. Organizam se čisti od teških otrova i toksina, time se jača imunitet i dugoročno povečava otpornost organizma.

Pojedinci bez većih zdravstvenih tegoba mogu ovaj napitak piti 1-2 dl. na tašte,radi prevencije od oboljenja, pročišćavanja organizma, ispravne probave i sl. Ovo bi naročito trebali praktikovati oni koji su genetički predisponirani na neko oboljenje (diabetes, rak dojke, arterioskleroza, nervna oboljenja i sl.).

Maksimalna preporučena doza za odraslu osobu je 1l. dnevno.

Electa – Kombuha napitak napitak je potpuno prirodan i u preporučenim dozama apsolutno bezbjedan napitak. Pogodan je sve uzraste. Možete ga je davati i životinjama (razblažen sa vodom 1:1), kao i biljkama (razblažen sa vodom 1:2).