Electa - Lariopit
Electa – Lariopit

Kao vrsta, ljudi su se prilagodili na prehladu i ovise od njoj, jer tako jačaju svoj imunitet za obranu od drugih, mnogo ozbiljnijih bolesti.
Prehlada traje nekoliko dana do nekoliko tjedana, bez obzira da li uzimate ljekove ili ne. Medjutim, virus prehlade može olakšati put drugim infekcijama, najčešće bakterijskim koje izazivaju infekcije sinusa ili uha i bronhija. Najčešća komplikacija je infekcija sinusa sa kašljem.
Kod osoba koje imaju astmu, kronični bronhitis ili emfi zem pluća, simptomi mogu biti mnogo teži i mogu potrajati i nekoliko tjedana po prestanku prehlade.
Obična prehlada podrazumijeva infekciju i upalu sluznica u nosu i grlu.
To je virusno oboljenje, pa nema svrhe koristiti antibiotike (antibiotici se koriste samo kod bakterijskih infekcija).
Simptomi kao što su crvenilo i bol u grlu mogu biti prvi znaci prehlade.
Bolni zglobovi, drhtavica, začepljenje nosnih puteva i sekret iz nosa, glavobolja su uobičajni nastavak, ako organizam ne uspije savladati virus u početku.

Zato je korisno ojačati organizam, a naš preparat Electa – Lariopit, pored toga što otklanja simptome prehlade, djeluje i na viruse i pomaže organizmu da se lakše izbori, istovremeno i jačajući imunitet i smanjujući mogućnost budućih prehlada, uz preventivno korištenje.

Electa – Lariopit, sprej za grlo i nos je jedinstven preparat na bazi aktivnog koloidnog srebra i eteričnih ulja mente i lavande. Odlikuje se produženim antiseptičkim i protuupalnim djelovanjem. Preparat se smije gutati, za razliku od drugih tekućina za ispiranje usta, budući da je potpuno prirodnog sastava, bez konzervansa i štetnih umjetnih antiseptika.
Upotrebom preparata se otvaraju dišni putevi, kod prehlada, zaustavlja se upala grla, njeguje sluznica nosa i uklanja neugodan zadah iz usta, koji potiče od razvoja bakterija. Preparat se može svakodnevno koristiti za održavanje higijene usne šupljine, smanjujući rizik od nastanka karijesa i infekcija. Blagotvorno djeluje kod infekcija gornjih dišnih puteva, otežanog disanja, upale desni, afti i infekcija sluzokože usta (Candida).
Koloidno srebro uništava viruse, bakterije i gljivice lokalno na mjestu upale. Dio koloidnih čestica srebra se zadržava na sluznici usta i ima produženo antiseptičko djelovanje, čime se smanjuje rizik od nastanka karijesa. Više o koloidnom srebru pročitajte ovdje.

Eterična ulja pitome Nane i Lavande također djeluju antimikrobno i blagotvorno na sluznicu usne šupljine i nosa, te olakšavaju disanje kod prehlada. Aktivni sastojci eteričnih ulja jačaju sluznicu usta i djeluju blagotvorno na desni.
Eterično ulje Mente (pitome Nane), pored toga što ima ljekovita svojstva, daje preparatu ugodan miris i ukus. Djeluje relaksirajuće, lokalno ublažava bol i ugodno osvježava sluznicu usta i nosa. Sastojci eteričnog ulja Mente blagotvorno djeluju na upaljenu sluznicu i umiruju grčeve glatke muskulature, naročito u probavnim organima; također, pojačavaju stvaranje i lučenje žući. Djeluju umirujuće kod raznih stanja nervoza i uznemirenosti.
Eterično ulje Lavande obiluje taninima i eteričnim uljima, zbog čega djeluje protuupalno, analgetski i opuštajuće. Otvara začepljene nosnice i smiruje upalu grla i krajnika.

Primjena je dvojaka, i po tome je ovaj preparat poseban. Istim preparatom se djeluje na nos i upaljenu sluznicu i trenutno se olakšava disanje, skraćuje se vrijeme trajanja prehlade i nestaju problemi sa upalom grla i usne šupljine, a prilikom primjene u grlo nestaje i neugodan zadah.
Preparat Electa – Lariopit se koristi tako da se ušprica 2-3 puta dnevno u nos i usnu šupljinu, i prehlade postaju prošlost.
Većina kapi za nos stvaraju naviku i uništavaju sluznicu nosa dugotrajnom upotrebom. Ovo nije slučaj sa Electa Lariopit sprejem, mogu ga koristiti i djeca i odrasli neograničeno dugo, bez štetnih posljedica.
U periodu virusnih infekcija preporuka je da se koristi preventivno, da ne bi došlo do infekcije.