Electa koloidna Srebrna voda (BiH) – Electa revitalizirajuću tonik sa ionima srebra (Hr)
Electa koloidna Srebrna voda (BiH) – Electa revitalizirajuću tonik sa ionima srebra (Hr)

Electa – koloidna Srebrna voda je čista supstanca (sadržaj) submikroskopskih čestica Srebra u tekućini čiste destilirane vode sa minimalnim električnim nabojem na svakoj čestici. Jednostavnije rečeno, ona je Koloid – tekućina u kojoj su veoma male čestice srebra od 0,001 mikrona u presjeku.

Koncentracija ovih čestica je 5 ppm, što znači da milion čestica vode sadrži 5 čestica Srebra. Te čestice su toliko male da na njih ne djeluje sila gravitacije te se one ne talože na dnu, već vječno ostaju ravnomjerno raspoređene u tekućini. Koloid je najbolji način primjene Srebra u medicini, upravo zato što su stanice i tjelesne tekućine svih živih bića zapravo u koloidnom stanju i organizam mnogo lakše prihvaća lijek koji je već u koloidnom stanju.

Klasični lijekovi su uglavnom u stanju kristala i zbog toga ih organizam mora prvo pretvoriti u koloid da bi ih koristio, a to je proces koji se odvija u probavnim organima. Zbog toga većina umjetnih antibiotika usput ubija i korisne bakterije crijevne flore.

Ioni srebra se, međutim, apsorbira u krv veoma brzo i prije dolaska u želudac, tako da ne izaziva ove neprijatne sporedne efekte.

Electa koloidna Srebrna voda je bezbojna, bez mirisa i okusa. Koristi ljudskom organizmu u prevenciji i liječenju infektivnih bolesti, kao i jačanju i podmlađivanju organizma više od bilo kojeg poznatog preparata. Ona je jedan od najjačih prirodnih antibiotika poznatih čovjeku. To je najbolja forma za tretman bolesti uzrokovanih bakterijama, virusima ili gljivicama.

Pročitaj više


 

 

Electa – Srebrna mast (BiH) Electa – melem sa ionima srebra (Hr)

Electa srebrna mast je antibiotička mast širokog spektra djelovanja.

Djeluje na bakterije, viruse i gljivice, totalno ih razarajući.

Ova smjesa se naziva “čudo od kreme” jer je fantastična za veoma široku primjenu.
Electa srebrna mast/melem sa ionima srebra je potpuno bezopan proizvod, kako za ljude, tako i za životinje. Sastav mu je veoma prost – koloidna srebrna voda jačine 10ppm-ova i medicinski lanolin.

Pročitaj više

 

 

 

 


Electa – Homozel     protect

Electa Homozel protect je komercijalno ime za mehanički mikronizirani i termički aktivirani prirodni ZEOLIT. HOMOZEL je prirodni CLINOPTILOLITA, jedan od 48 prirodnih minerala zeolita. Laboratorijska ispitivanja ZEOLITA su potvrdila visok sadržaj korisnih minerala za ljudsku upotrebu sa dominacijom minerala kalijumske strukture. Dobiveni laboratorijski rezultati svrstavaju ga u grupu najkvalitetnijih ZEOLITA u svijetu pod nazivom „CLINOPTILOLIT”. Electa Homozel protect je 100% prirodni mineral, koji iz organizma efikasno otklanja: slobodne radikale, toksine, teške metalei druge štetne materije.
Svakodnevna upotreba Electa Homozel protect-a regulira vrijednost PH u granicama od 7,35 do 7,45. Na navedenim PH vrijednostima podiže se imunitet i onemogućava daljnji razvoj bakterija i virusa.

Electa Homozel protect je 100% neutralan, siguran za upotrebu i predstavlja koristan dodatak u ljudskoj prehrani.

Pročitaj više

 

 

 

 


Electa – Hemopit

Electa Hemopit, melem za hemoroide, nastao je sakupljanjem znanja naših starih i na osnovu mnogih praktičnih iskustava, kombiniranih sa modernim farmaceutskim znanjima.

Electa Hemopit je kombinacija najefikasnijh biljaka i već prilikom prve upotrebe problemi nestaju, a nakon mjesec dana svakodnevne upotrebe problem je rješen.

Maceratna ulja lavande, ruzmarina i kantariona na baznom dalmatinskom maslinovom ulju uz medicinski lanolin čine sastav ovog proizvoda. Hemopit omekšava ovojnicu hemoroida i time sprećava neugodne pojave koje prate hemoroide poput peckanja, boli i svraba. Ulja ulaze u hemoroid i suše ga iznutra. Hemopit nanesite dva puta dnevno, nakon higijene anusa i uskoro će bolovi, svrbež i krvarenja postati daleka prošlost.

 Pročitaj više


 

 

Electa – Kombuha napitak

Kombuhom se naziva čajni napitak nastao procesom fermantacije – vrenja crnog i zelenog čaja, šećera te kombuha kulture.

Kombuha kultura je kompleksni spoj (simbioza) bakterija i kvasaca, koji se međusobno štite, žive na čaju i tako opstaju među ljudima više od 2000 godina.

Ova produktivna saradnja izmađu bakterija i kvasaca je sposobna da iz veoma malog broja komponenti stvori obilje različitih nutritivnih i farmakološki korisnih supstanci za naš organizam.

To su: vitamini B1, B2, B3, B5, B6, B12, vitamin C i H, lecitin, L – mliječna kiselina, glukonska i glukoronska kiselina, voćne kiseline (vinska, oksalna, limunska, sirćetna, malonska), male količine glukoze i fruktoze, neki enzimi, 14 aminokiselina, biogeni amini, folna kiselina i neke komponente koje djeluju kao antibiotici.

Electa – Kombuha napitak prvenstveno djeluje na detoksikaciju organizma, imunitet i probavni trakt, pomažući tako organizmu da ojača odbrambene mehanizme koji su mu urođeni i tako se izliječi.

 

Pročitaj više

 

 


Electa - Lariopit
Electa – Lariopit

 

Electa – Lariopit, sprej za grlo i nos je jedinstven preparat na bazi aktivnog koloidnog srebra i eteričnih ulja mente i lavande. Odlikuje se produženim antiseptičkim i protuupalnim djelovanjem. Preparat se smije gutati, za razliku od drugih tekućina za ispiranje usta, budući da je potpuno prirodnog sastava, bez konzervansa i štetnih umjetnih antiseptika.
Upotrebom preparata se otvaraju dišni putevi, kod prehlada, zaustavlja se upala grla, njeguje sluznica nosa i uklanja neugodan zadah iz usta, koji potiče od razvoja bakterija. Preparat se može svakodnevno koristiti za održavanje higijene usne šupljine, smanjujući rizik od nastanka karijesa i infekcija. Blagotvorno djeluje kod infekcija gornjih dišnih puteva, otežanog disanja, upale desni, afti i infekcija sluzokože usta (Candida).
Koloidno srebro uništava viruse, bakterije i gljivice lokalno na mjestu upale. Dio koloidnih čestica srebra se zadržava na sluznici usta i ima produženo antiseptičko djelovanje, čime se smanjuje rizik od nastanka karijesa.

Pročitaj više

 

 

 


Electa – SilverPure

Revolucionarna tehnologija implementacije koloidnih čestica srebra u bazu sapuna omogućava postizanje izrazito povoljnih zdravstvenih i estetskih efekata. Namijenjen je svim tipovima kože, a naročito blagotvorno djeluje na suhu i osjetljivu kožu. Ovaj sapun koži daje nježnost, čisti je od svih vrsta bakterija i nečistoća i pruža dugotrajnu elastičnost. Sapun je podjednako namijenjen za svakodnevnu njegu ženskog i muškog lica i tijela. Idealan za pranje vrlo osjetljive dječje kože, posebno one koja je nadražena od nošenja pelena. Srebro u ovom sapunu neškodljivo je za tijelo, nema poseban miris niti djeluje iritirajuće na bilo koju vrstu kože, pa čak ni onu najosjetljiviju.

Pročitaj više

 

 

 


Electa – ZeoSilver

Jedinstven biser među sapunima koji u svojem sastavu ima čestice Zeolita i cimeta koje su idealne za nježni piling lica i tijela. Zeolit je najefikasnije sredstvo za prevenciju protiv slobodnih radikala i za neutralizaciju njihovog djelovanja te pruža antioksidativnu zaštitu i stimulira proces regeneracije. Masaža tijela zeolitom čisti masne potkožne naslage, pri čemu koža postaje zategnutija i glatka, vlaži kožu, ublažava iritacije, otklanja crvenilo, podmlađuje i odstranjuje bore. Zeolit pomaže i kod opeklina izazvanih prekomjernim sunčanjem, ali i kod psorijaze, seboreje i herpesa,a uklanja i gljivična oboljenja. Sinergijsko djelovanje zeolita, ulja čajevca i cimeta čini ovaj sapun jedinstvenim za njegu svih tipova kože.

Pročitaj više