Electa - Kombuha napitak
Electa – Kombuha napitak

FALI DIO TEKSTA Simptomi mogu biti i posljedica bolesti i/ili slabosti bubrega i mokraćnog mjehura. Imajući na umu da su bubrezi filteri koji odstranjuju otrovne materije iz krvi, koje se zatim odstranjuju iz tijela kroz mokraćni mjehur, nije teško shvatiti da ovi organi mogu biti preopterećeni povećanim protokom toksičnog materijala zbog detoksikacijskog djelovanja kombuha napitka, te mogu biti prisiljeni da odstranjuju preveliku količinu otrova.

Smatra se da ovaj napitak oslobađa uskladišteni otrov iz različitih dijelova tijela, pa ako bubrezi nedovoljno rade, oni ne mogu odstraniti otrove koje je detoksikacijom pokrenula glukoronska kiselina prisutna uElecta – Kombuha napitak. U tom slučaju je potrebno napitak piti u manjim količinama u početku i postepeno povećavati dozu, da bi bubrezi ojačali i navikli se na povećanu preradu toksina!

Piti 0,5 dl na tašte u periodu od 10 dana, zatim dodatnih 0,5 dl poslije podne između obroka narednih 10 dana, zatim 1 dl. na tašte i 0,5 dl poslije podne tokom 10 dana, zatim 1dl. ujutru i 1 dl. poslijepodne tokom 20 dana, i tek odnda početi piti napitak 2 dl ujutru ne tašte. [OVO VAŽI ZA SVA TEŽA OBOLJENJA BUBREGA, KADA PACIJENT SLABO MOKRI, KADA JE ORGANIZAM JAKO SLAB I IMUNITET RAVAN NULI ]

Napitak se ne preporućuje djeci mlađoj od jedne godine zbog nedovoljno razvijenog probavnog trakta i imunološkog sistema, kao ni trudnicama i dojiljama.

Obzirom da je Electa – Kombuha napitak potpuno prirodni napitak, normalna je pojava taloga te svijetlije ili tamnije sluzave tvari koje su potpuno bezopasne i mogu se odstraniti drvenom ili plastičnom kašikicom. Treba izbjegavati dodir kombuha dijetetskog napitka sa metalima koji nisu nehrđajući čelik jer kiseline iz napitka mogu reagovati sa metalom.

Također, treba držati napitak van direktne sunčeve svjetlosti i na dosta hladnom mjestu, po mogućnosti u frižideru. Maksimalna doza za odraslu osobu je 1,5 l. dnevno. Ovo je vrlo bitno, jer prevelike količine glukoronske kiseline mogu dovesti do zakiseljavanja krvi, odnosno, promjene ph krvi, što može dovesti do ozbiljnijih problema.

Electa – Kombuha napitak  je proizvod pogodan za dijabetičare. I ako je u njegovom sastavu šećer, on je razgrađen, pretvoren u neku od kiselina, vitamina ili jednostavno u CO2. Ovaj napitak koriste mnogi diabetičari u svrhu regulisanja nivoa šećera u krvi. Oni obično preferiraju zreo napitak, pa ga ostave nekoliko dana na toplom i mračnom mjestu dok se flaša ne stvrdne odnosno dok napitak dodatno ne zagazira.